Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er enkele dakpannen stuk zijn,panlatten niet goed meer zijn of de nokvorsten kapot zijn of los liggen.
Met name wanneer de nokvorsten nog in cement liggen, zullen hier op den duur problemen mee ontstaan doordat de specie poreus gaat worden.
Hierdoor kan het water doorslaan met lekkage als gevolg, bovendien komen de nokvorsten dan los te liggen.

Nokvorsten zijn de speciale pannen op de nok van het dak.
Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd, deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen.
In de winter zal dit vocht gaan opvriezen en omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen, met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

Door de nokvorsten vast te leggen met Flexim dakmortel is dit probleem voorgoed verleden tijd.
Flexim is een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extreme weersomstandigheden moeiteloos doorstaat.
Ook gevel- en kantpannen kunnen met deze mortel worden vastgelegd en scheuren kunnen hiermee waterdicht worden afgedicht.
Flexim dakmortel is in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat uw dak niet alleen waterdicht maar ook bijzonder mooi afgewerkt kan worden.

Werkwijze

De werkwijze voor het herstellen van de nokvorsten gaat als volgt:

Zorg dat de ondergrond schoon , droog en stofvrij is
Hierna brengen wij de mortel aan op de bovenste rij dakpannen
Nadat dit is gebeurt , zullen we de nokvorsten op de mortel plaatsen en afpersen.
Alle overtollige delen zullen worden verwijderd en strak worden afgesmeerd doormiddel van een smeermes ,voor een waterdichte afwerking van uw dak.