dakinspectie

Een eigen woning is een kostbaar bezit. Maar hoe zit het met het dak boven uw hoofd? U zou het bijna over het hoofd zien. Een goed dak gaat jarenlang mee, maar alleen als u regelmatig een dakinspectie laat uitvoeren en het nodige onderhoud pleegt. Vaak denken huiseigenaren hier pas aan als er problemen opduiken, zoals een lekkage. De kosten van het repareren van daken als gevolg van achterstallig onderhoud zijn vele malen hoger, dan de kosten van een periodieke dakinspectie. Op zoek naar een dakdekker? Bij Van Iersel Dak totaalonderhoud bent u aan het juiste adres!

Waarom een professionele dakinspectie laten uitvoeren?

We raden het u af om zelf de ladder te pakken en het dak op te klimmen! Een gevaarlijke onderneming, die u beter aan een professional overlaat. Professionele dakdekkers klimmen dagelijks het dak op en zijn hier heel bedreven in! Daarnaast weten zij vanwege hun uitgebreide vakkennis, ervaring en oog voor detail precies waar ze op moeten letten bij het inspecteren van uw dak. Ze kunnen bovendien niet alleen bestaande problemen en achterstallig onderhoud opsporen, ze kunnen u ook adviseren over hoe u eventuele problemen in de toekomst kunt voorkomen.

Aandachtspunten bij dakinspectie

Omdat daken dag in dag uit blootstaan aan allerlei weersomstandigheden is slijtage van het dak onvermijdelijk. Ook kunnen er gemakkelijk kleine beschadigingen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen die verschoven zijn tijdens een storm. Misschien zijn er wel dakpannen afgewaaid of zijn er dakpannen gebroken. Ook de randen van dakpannen kunnen onder invloed van weersomstandigheden slijten en daardoor niet meer goed op elkaar aansluiten. Ook daken met dakleer, een bitumen dakbedekking, vragen om periodieke dakinspectie. De naden kunnen loslaten, het dakleer kan beschadigd zijn en de waterdichtheid moet gecontroleerd worden om lekkages te voorkomen.

Voordelen van periodieke dakinspectie

Met een periodieke dakinspectie kunt u grote problemen en hogere kosten in de toekomst voorkomen. Dreigende lekkages worden op tijd opgespoord en verholpen, zodat het niet zover zal komen dat het water uw woning binnendringt en schade veroorzaakt. De professionele dakdekkers zullen na hun grondige inspectie met u bespreken wat ze aangetroffen hebben en hoe eventuele problemen verholpen kunnen worden. Door op tijd kleine onderhoudsklussen en reparaties uit te laten voeren, voorkomt u dat u ineens een volledig nieuw dak moet laten plaatsen, omdat de problemen al te vergevorderd zijn. Zo houdt u de kosten binnen de perken.

Reacties zijn gesloten.